PhoneFix Telefonų remontas: +370 681 62157

  • Susisiekite

    +370 681 62157
  • Vilnius

    S.Žukausko g. 1
  • Pirmadienį-Šeštadienį

    I-V 10:00-18:00 VI 11:00-16:00
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Šiais laikais, dauguma žmonių negali įsivaizduoti savo gyvenimo be mobiliojo telefono. Be jokios abejonės, pastarasis gali pagelbėti įvairiose srityse. Telefonas tinka tiek darbui, tiek mokslams, be to, tai patogus būdas ramiai praleisti laisvalaikį. Išmaniosios priemonės pagelbėja susisiekti su artimaisiais, gyvenančiais net tolimiausiame pasaulio krašte. Be to, tokiu būdu lengviau surandame bendraminčių įvairiomis temomis. Taigi, ne nuostabu, jog telefonui ėmus gesti, dauguma žmonių labai sunerimsta. Viena iš dažniausiai pasitaikančių problemų yra pastarojo kaitimas. Tai lemia daugybė skirtingų priežasčių. Kita vertus, tik jas išsiaiškinus suprasite, ką reikėtų daryti Jūsų situacijoje. Taigi, aptarkime pagrindines priežastis, kodėl kaista telefonas bei, kaip galite tai išspręsti.

Telefono kaitimo priežastys

Įvairūs telefonai gali kaisti dėl itin skirtingų priežasčių. Jeigu pastarąsias patiems perprasti sudėtinga, kreipkitės į Phonefix specialistus. Pagelbėsime atrasti geriausią sprendimą esamoje situacijoje bei išspręsime susidariusias aplinkybes. Visgi, sugrįžkime prie dažniausių telefono kaitimo priežasčių:

  • Ilgas krovimas. Kartais telefonas įkaista dėl to, jog buvo pernelyg ilgai krautas. Tokiu atveju, gali pakakti tik ištraukti pastarąjį iš kištukinio lizdo. Jei mobilioji priemonė pamažu atvėso, tikriausiai dėl rimtesnių problemų pergyventi nereikėtų.
    Apkrauta duomenų saugykla. Gali būti, kad Jūsų telefonas ėmė “vargti” dėl pernelyg daug failų jo viduje. Tokiu atveju, vertėtų patikrinti šio talpyklą bei ištrinti nenaudojamas programėles, nereikalingas nuotraukas ir panašiai.
    Karštas oras. Telefoną visuomet rekomenduojama krauti kambario temperatūroje. Visgi, daugumai žmonių tenka tai daryti ir automobilyje, pavyzdžiui, ilgos kelionės metu. Jeigu lauke itin karšta – telefonas natūraliai gali įkaisti. Tad, pasistenkite jį kiek atvėsinti, o tuomet kraukite toliau.
  • Programėlių naudojimas. Telefonas gali įkaisti ir tada, kai naudojate tokias programėles, kurioms reikia itin daug energijos. Be to, dauguma žmonių vėliau pastarųjų neišjungia. Tad, programėlės kaupiasi “fone”. Kai šių susidaro pernelyg daug – išmanusis gali imti kaisti.

Be jokios abejonės, įvairių kaitimo priežasčių egzistuoja gerokai daugiau. Visgi, tai pagrindinės bei pasitaikančios bene dažniausiai – tad, pirmiausiai vertėtų atsižvelgti į jas.

Priežastis pagal kaitimo vietą

Kartais išmaniojo kaitimo priežastį galima nustatyti pagal vietą, kurioje susitelkė šiluma. Žinoma, toks būdas pasiteisina ne visuomet. Kita vertus, vis tiek pravartu pastarąjį išbandyti. Svarbiausia atsižvelgti į 3 pagrindines vietas – telefono apačią, ekraną bei nugarėlę. Jeigu kaista būtent pastaroji, tikėtina, jog problema slypi baterijoje. Tokiu atveju, reikėtų būti išties atsargiems bei kuo greičiau kreiptis į profesionalus. Gali būti, kad prireiks išmaniojo baterijos keitimo. Kita vertus, jeigu susiduriate su ekrano kaitimu, pagrindinės priežastys tikriausiai yra kitokios. Viena iš dažniau pasitaikančių problemų – tai pernelyg ilgai saulės kaitroje paliktas įrenginys. Kita vertus, įkaitęs ekranas gali simbolizuoti ir itin didelę procesoriaus apkrovą. Tuo tarpu, jeigu pastebite, kad daugiausiai šilumos skleidžia išmaniojo apačia, derėtų susitelkti į kroviklį. Pagrindinė problema gali būti pažeistame įkrovimo lizde. Tokiu atveju, kreipimosi į specialistus verčiau neatidėliokite. Be abejo, kaip jau minėjome kiek anksčiau, visiškai aklai šiomis taisyklėmis vadovautis nereikėtų. Tačiau, tai gali būti puiki pagalba, bandant ieškoti priežasties, bet nežinant, nuo ko geriausia pradėti.

Ką daryti?

Nuolat kaistantis telefonas gali nemenkai išvarginti. Be to, kyla rizika, jog netrukus susidursite su gerokai rimtesnėmis problemomis. Tad, ką reikėtų daryti? Žinoma, tinkamas sprendimo būdas priklauso nuo to, dėl kokios priežasties kaista konkretus telefonas. Visgi, pirmiausiai rekomenduojama išjungti visas fone veikiančias programėles. Be to, reikėtų įprasti tai daryti nuolat, mat vieno karto gali neužtekti. Taipogi, derėtų apsvarstyti operacinės sistemos atnaujinimų įdiegimą. Dauguma žmonių šį žingsnį atidėlioja sakydami, kad neturi tam laiko. Visgi, tokiu būdu papildomai apkraunate išmanųjį. Taigi, pastarasis gali imti kaisti. Be jokios abejonės, kaip jau minėjome kiek anksčiau, prie šios problemos prisideda ir pernelyg daug failų telefono viduje. Tad, reguliariai pratrinkite tai, ko nebenaudojate. Kalba eina ne tik apie įvairias programėles, tačiau ir nuotraukas, dokumentus, vaizdo įrašus. Nepamirškite, jog net ir reikalingus failus galite perkelti į iCloud arba Google Drive. Tokiu būdu mažiau apkrausite savo išmanųjį, tačiau vis tiek išsaugosite visus svarbius dokumentus. Be to, rekomenduojama išjungti Bluetooth, Wi-Fi ir GPS, kai jų nenaudojate. Visgi, gali nutikti ir taip, jog dėl kaitimo yra kalta sugedusi išmaniojo baterija. Be abejo, tokią problemą nustatys tik specialistai, todėl situacijai nepagerėjus, kreipkitės į pastaruosius. Gali būti, kad Jums bus reikalingas telefono baterijos keitimas.

Atsargumo priemonės

Egzistuoja ne tik konkretūs sprendimo būdai, tačiau ir tam tikros atsargumo priemonės, kurias atsiminti svarbu kiekvienam. Pirmiausiai, kaip jau minėjome kiek anksčiau, telefoną pasistenkite krauti tik kambario temperatūroje. Be abejo, tai pavyksta tikrai ne visada. Tačiau, jeigu pastebite, jog šis ima kaisti – atjunkite kroviklį bei leiskite išmaniajam truputį atvėsti. Žinoma, atsargumo priemonėmis galima būtų įvardinti ir nenaudojamų programėlių išjungimą, nereikalingų failų trynimą tam, kad atlaisvintumėte vietą. Be to, rekomenduojama susimažinti ekrano apšvietimą. Tai taip pat gali padėti. Dar vienas svarbus aspektas, kurio neapgalvoja daugelis žmonių – nereikėtų naudoti kabelių, kurių apsauginis sluoksnis yra pažeistas. Be to, verčiau atsisakykite ir prastai veikiančių kroviklių. Kitu atveju, pastarieji gali prisidėti prie išmaniojo perkaitimo.

Kaip atvėsinti telefoną čia ir dabar?

Stipriai įkaitusį telefoną svarbu atvėsinti kuo įmanoma greičiau. Visgi, kai kurie žmonės prisigalvoja neįtikėtinų, tačiau nelabai saugių metodų. Pavyzdžiui, dalis asmenų išmanųjį įdeda į šaldytuvą. Vis dėlto, svarbu paminėti, jog tai nėra tinkamas šios problemos sprendimas. Tokiu būdu galite tik dar labiau pakenkti savo telefonui. Tad, greičiausiai kyla klausimas – ką tuomet reikėtų daryti? Pirmiausiai, išimkite mobiliąją priemonę iš dėklo, kad ji atsivėsintų greičiau. Tuomet, įjunkite lėktuvo režimą, kad apribotumėte telefono veikimą. Kita vertus, jeigu to nepakanka, išmanųjį derėtų apskritai išjungti. Be jokios abejonės, kaip jau minėjome kiek anksčiau, jokiu būdu pastarojo nelaikykite tiesioginių saulės spindulių akivaizdoje. Kitu atveju, situacija nesitaisys, o greičiausiai tik pablogės. Žinoma, jeigu telefonas kraunasi, kuo skubiau jį atjunkite bei suteikite galimybę “pailsėti”. Visgi, vertėtų paminėti, jog dauguma šiuolaikinių telefonų išsijungia automatiškai, siekdami apsaugoti save nuo perkaitimo. Tačiau, taip gali nutikti ne visada – taigi, būkite pasiruošę pagelbėti.