PhoneFix Telefonų remontas: +370 681 62157

  • Susisiekite

    +370 681 62157
  • Vilnius

    S.Žukausko g. 1
  • Pirmadienį-Šeštadienį

    I-V 10:00-18:00 VI 11:00-16:00
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Šiais laikais pasaulyje atsiranda vis daugiau įvairaus tipo išmaniųjų įrenginių – nuo dulkių siurblių iki televizorių ir laikrodžių. Visi jie gerokai palengvina mūsų gyvenimą, jų dėka galime efektyviau atlikti tam tikras užduotis, greičiau komunikuoti ir rasti informaciją. Vis dėlto, telefonas su liečiamu ekranu išlieka bene populiariausiu, todėl skirtingų modelių telefonų remontas yra itin paklausi paslauga.

Visi telefonai kartais genda, ar tai būtų CAT telefonas, skirtas naudoti ekstremaliomis sąlygomis, ar įprastam naudojimui skirtas iPhone, Samsung, Huawei, Xiaomi arba Nokia. Todėl bene kiekvienas iš mūsų yra kreipęsis į telefonų taisyklą. Bet ar kada susimąstėte, kaip atrodo telefono taisymo procesas? Šiame straipsnyje aptarsime, kaip atliekami mobiliųjų telefonų populiariausi remonto darbai.

Ekrano keitimas

Vienas iš populiariausių remonto darbų yra išmaniųjų telefonų ekrano keitimas. Deja, skilusio ekrano taisymas neįmanomas. Todėl patariama naudoti apsaugines priemones, o, pastebėjus nors ir nedidelį įskilimą, pakeisti ekraną, nes stiklas linkęs skilti toliau.

Ekrano keitimui reikalingi tam tikri įrankiai, tokie kaip mini atsuktuvai, plastikiniai pincetai ir panašiai. Tai yra atsakingas darbas, o proceso metu atliekami penki pagrindiniai žingsniai:

  • Atidaromas telefonas;
    Nuimamas ekranas;
    Pakeičiama jungiamoji medžiaga (angl. adhesive);
    Sumontuojamas naujas ekranas;
    Patikrinama, ar laidai sujungti teisingai.
    Baterijos keitimas

Kitas ypač dažnas remonto darbas yra baterijos keitimas. Visuose išmaniuosiuose telefonuose bėgant laikui baterijos susidėvi, taigi, jums tenka dažniau krauti telefoną. Baterijos keitimas gali būti puikus sprendimas, jeigu įrenginys yra dar geros būklės, tačiau greitai išsikrauna. Apie tai, kad reikia keisti bateriją išduoda ir staiga išsijungiantis ir persikraunantis telefonas.

Tikriausiai visi atsimename, kad senuose telefonuose pakeisti bateriją buvo itin paprasta, nes ji buvo išimama. Deja, dabar išmaniuosiuose telefonuose ji yra integruota, todėl šiam procesui reikia specialių įrankių. Nors tai gana paprastas darbas, patariama jį palikti profesionalams, kurie turi įgūdžių ir žinių. Baterijos keitimas daugeliu atveju atrodo taip:

  • Atkeliama telefono nugarėlė. Kad tai padaryti būtų lengviau, jungiamoji medžiaga šiek tiek pakaitinama;
    Atjungiama ir išimama senoji baterija;
    Sumontuojama nauja baterija.

Drėgmės šalinimas

Apie telefono drėgmės šalinimą galima pasakyti vieną dalyką – viskas priklauso nuo to, kiek didelė yra vandens žala. Kartais užtenka namų sąlygų metodų, o kartais reikalingas profesionalus telefonų remontas, ypač, jeigu skystis pažeidė vidinius komponentus. Ar įmanomas labai vandens pažeisto telefono taisymas, pasakys tik specialistai.

Kai į jūsų įrenginį patenka skysčio, kai kurie ne pagrindinės plokštės komponentai pažeidžiami. Tai gali būti baterija, ekranas, maitinimo mygtukas, įkrovimo prievadas ir kita. Šiuo atveju įmanomas taisymas, tai yra dalių keitimas.

Didelė dalis telefono taisyklų naudoja ultragarso technologiją skysčių pažeistai elektronikai valyti. Ši technologija gali pašalinti 80–90 % visos drėgmės, tačiau vis tiek likusi drėgmė gali sukelti problemų.