PhoneFix Telefonų remontas: +370 681 62157

  • Susisiekite

    +370 681 62157
  • Vilnius

    S.Žukausko g. 1
  • Pirmadienį-Šeštadienį

    I-V 10:00-18:00 VI 11:00-16:00
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Būna akimirkų, kai ilgai naudoti telefonai sulėtėja. Taip pat pasitaiko situacijų, kai telefoną perleidžiame kitam šeimos nariui ar net parduodame. Sulėtėjimo atveju arba prieš perduodant ar parduodant savo Samsung išmanųjį, reikia atlikti vadinamąjį Factory Reset arba atstatymą į gamyklinius parametrus. Šiame straipsnyje apžvelgsime, kodėl tai yra naudinga ir kaip išvalyti Samsung telefoną maksimaliai efektyviai.

Kodėl apskritai gali reikėti atstatyti gamyklinius Samsung telefono parametrus?

Gamykliniu atstatymu vadinamas specialus procesas, kai iš esmės visu 100 % išvalomas telefonas. Factory reset metu pašalinami visi per naudojimą sukaupti duomenys, nustatymai ir programėlės, o telefonas grąžinamas į pradinę būseną. Jo programinė įranga bus tokia, kaip jį tik ištraukus iš dėžutės pirmą kartą. Jokios nuotraukos, kontaktai, programėlės ar kiti duomenys neišliks.

Tai naudinga, kai:

  • Telefonas smarkiai sulėtėja. Laikui bėgant išmaniuosiuose telefonuose kaupiasi nereikalingi duomenys, kurie juos apkrauna. Dėl to mažėja jų našumas. Žinodami, kaip išvalyti Samsung telefoną, galite pastebimai padidinti jo našumą.
  • Perparduodate ar dovanojate telefoną. Jei planuojate parduoti arba dovanoti savo prietaisą, Factory reset užtikrina, kad kitas naudotojas neprieis prie jokios jūsų asmeninės informacijos.
  • Trikčių šalinimas. Įsisenėjusios problemos gali nepavykti išspręsti paprastais veiksmais. Tokiais atvejais gamyklinis atstatymas gali būti paskutinis šiaudas, kurio verta griebtis.

Kaip atstatyti gamyklinius parametrus Samsung telefonuose?

Suprasti, kaip atstatyti gamyklinius parametrus Samsung telefone, tikrai nėra sudėtinga. Štai, kaip tai daroma:

  1. Pasidarykite atsarginę kopiją. Prieš pradėdami, pasidarykite atsarginę kopiją. Visi svarbiausi duomenys – nuotraukos, kontaktai ir programėlės, turėtų būti išsaugoti (jei jie jums reikalingi). Galite naudoti „Samsung Cloud“.
  2. Atsidarykite nustatymus. Nueikite į Settings
  3. Suraskite funkciją Reset. Paieškos laukelyje, esančiame nustatymų lango viršuje, įveskite Reset, kad rastumėte atstatymo parinktis.
  4. Spauskite Factory Reset. Čia pamatysite visų duomenų, kurie bus ištrinti, sąrašą. Slinkite į apačią ir pasirinkite Reset.
  5. Įveskite PIN kodą / slaptažodį. Saugumo sumetimais telefonas prašys įvesti PIN kodą, slaptažodį arba šabloną.
  6. Patvirtinkite atstatymą. Galiausiai pasirinkite „Delete all“, kad galutinai patvirtintumėte atstatymo procesą. Štai ir viskas.

Apibendrinant galima pasakyti, kad nors gamyklinis atstatymas yra veiksmingas būdas atkurti pradinę telefono būseną, tai darykite tik esant būtinybei. Įsitikinkite, kad jūsų duomenys yra saugioje atsarginėje kopijoje, kad išvengtumėte nepageidaujamų netikėtumų.