PhoneFix Telefonų remontas: +370 681 62157

  • Susisiekite

    +370 681 62157
  • Vilnius

    S.Žukausko g. 1
  • Pirmadienį-Šeštadienį

    I-V 10:00-18:00 VI 11:00-16:00
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Jei ką įsigijote iPhone arba seną modelį pakeitėte nauju, net ir tokie kasdieniai dalykai, kaip išjungti ar kaip perkrauti iPhone gali atrodyti sudėtingi. Visgi šiame gide mes pateiksime labai paprastus patarimus, kaip tai padaryti su šiuo metu populiariausiais Apple išmaniaisiais telefonais: iPhone 11, iPhone 12 ir iPhone 13. Tiesa, kadangi šių telefonų naudojimas kinta ne revoliucijų, o evoliucijų būdu, žinias galėsite pritaikyti ir kitiems iPhone telefonams.

iPhone išjungimas – paaiškinimas

Jeigu turite iPhone 11, iPhone 12 arba iPhone 13, štai, kaip išjungti iPhone:

  1. Paspauskite ir laikykite šoninį mygtuką ir bet kurį iš garsumo mygtukų kartu, tuo pat metu. Palaikyti reikėtų porą sekundžių.
  2. Palaikius, ekrano viršuje pasirodys slankiklis „Slide to power off“. Tiesiog pastumkite jį į dešinę, kaip rodo piktograma ir jūsų iPhone išsijungs.

Panašus principas galioja ir daugumoje senesnių iPhone modelių bei iPhone 14 telefonuose. Įjungti išjungtą telefoną taip pat paprasta. Tiesiog palaikykite šoninį, užrakinimo mygtuką, kol telefonas suvibruos ir ekranas įsižiebs. Tai reiškia, kad įrenginį įjungėte.

Ar įmanoma išjungti iPhone, jei neveikia mygtukai?

Taip, įmanomas ir toks būdas. Jei mygtukai nereaguoja, eikite į Settings. Čia spustelėkite General ir raskite Shut down. Ekrane taip pat atsiras slider tipo jungiklis, kurį braukite, kad išjungtumėte savo telefoną.

Problema gali būti tiek programinė, tiek techninė. Pirmuoju atveju dažnai pakanka tiesiog perkrauti telefoną ir jis vėl ims reaguoti į paspaudimus, o antruoju gali tekti keisti mygtukus. Tai gali atlikti Phonefix taisykloje dirbantys specialistai.

Kaip perkrauti iPhone?

Perkraunant arba iš naujo paleidžiant iPhone galima išspręsti nedidelius trikdžius ir atnaujinti sistemą. Štai kaip perkrauti (angl. hard reboot) įvairių modelių iPhone:

Kaip tai daryti su iPhone 11, iPhone 13 ir iPhone 12:

  1. Greitai paspauskite ir atleiskite garsumo didinimo mygtuką.
  2. Greitai paspauskite ir atleiskite garsumo mažinimo mygtuką.
  3. Paspauskite ir palaikykite šoninį mygtuką, kol pasirodys Apple logotipas, tada jį atleiskite.

Tai veikia visuose iPhone, kurie naudoja iOS 16 operacinę sistemą.

Išjungti arba perkrauti „iPhone“ yra lengva užduotis, kai žinote, kaip tai padaryti!

Jeigu perkrovimas ar išjungimas-įjungimas nepadėjo išspręsti problemos, kreipkitės į profesionalius specialistus. Gali būti, jog telefonui reikia profesionalaus remonto.